Medlemsmøte tirsdag 14. oktober

Terje Bomann-Larsen  Foto: Privat
Terje Bomann-Larsen Foto: Privat

 

På høstens første medlemsmøte får vi besøk av Terje Bomann-Larsen. Kåseriet hans heter «Etter laks og sjøørret på Sørlandet»

Mannen skulle vel være kjent for de fleste som av og til leser fiske tidsskrifter. Hvis ikke, presenterer han seg slik på websiden sin;

«Fluefiske? – kan man leve av det? Nei, ikke av fangsten, men kan du skrive, tegne, fotografere, håndtere et videokamera og kanskje undervise litt, er fluefiske et brukelig utgangspunkt for å tjene til salt i maten.

Jeg dyppet mine første fluer da jeg var 7-8 år, men ble for alvor interessert da Flugfiske i Norden revolusjonerte skandinavisk fluefiske sist på 70- og utover på 80-tallet. I 1981 hadde jeg selv min første artikkel i bladet, og siden 1986 har jeg vært redaktør for spalten «Nytt fra Norge». Etter hvert har jeg også levert stoff til Villmarksliv og Alt om Fiske, som i dag er min hovedoppdragsgiver på fiskestoff. Jeg har dessuten vært engasjert som fagredaktør for alle spesialmagasinene Alt om Fiske utga i perioden 2002 – 2005, samt vært medforfatter av «Fluefiske for ferskinger» (Bokklubben Villmarksliv, 2003). For Boklubben Villmarksliv har jeg også redigert antologien «Ferskvannsfiske – de andre artene» (2005). Både i bladene og bøkene finnes illustrasjoner, som jeg har tegnet på digitalt tegnebord i programmet photoshop.

For egentlig er jeg utdannet grafisk designer med filmanimasjon som spesialfelt og fra 1975 til 2000 var jeg flittig produsent av kortfilm – for en stor del tegnefilmer for barn. I perioder på 70- og 80-tallet skrev jeg også tegneseriemanus for Disney, Semic og Gevion forlag. Tegneserieproduksjonen lå brakk i mange år, til jeg begynte å skrive og tegne min egen serie, «Familien Fiske», for Alt om Fiske. Også den er i dag så godt som 100% digital. Bare en enkel skisse tegnes med blyant på papir før den scannes inn som grunnlag for photoshopversjonen.»

Vel møtt! Som vanlig blir det loddsalg og noe godt til kaffen