Lågen 2019

Da er sesongen i Lågen 2019 historie. Det har vært en sesong preget av tidvis mye fisk å se, men vanskelig å få til og ta. Kanskje kan kraftverkene oppover i dalen ta noe del av skylda, med mye jojo-kjøring. Likevel, som alltid, har det vært god stemning langs elva og godt selskap.

Noe laks har det jo også blitt..

Jørgen´s pers
Årets største laks ble en flott fluelaks tatt av Jørgen Platou Willumsen 1. september. Den store hakalaksen var hele 112 cm og 13,5 kg. Grisen ble satt ut, men er uoffisielt den største fluelaksen i hele Lågen i år.

Jørgen´s rekord Laks Foto: Jørgen Platou Willumsen
Jørgen´s rekord Laks på 13,5 kg  Foto: Jørgen Platou Willumsen
«For en fisk, og for en fight! 112 feite cm! hadde aldri trodd dette skulle gå..»
Heldigvis ble det en skikkelig en på slutten som redda hele sesongen for min del! Den tok utenfor bordet, rett ved formannssteinen. Kul og litt vel nervepirrende plass å få på så stor laks, da det ikke er mulig å følge etter. Var på vei ned mot tranga fire eller fem ganger, dro 150 meter hver gang. Måtte låse snella alle gangene og leie den opp så langt jeg kom, også løpe nedover for å prøve å få inn noen meter. Mot alle odds holdt heldigvis feste. Kjørte den så hardt det var mulig, og fisken var i topp form da jeg satte den ut igjen.
– Jørgen

Dugnad
Sesongen startet som vanlig med dugnad 1. og 2. juni, noen færre deltagere enn tidligere, men alle de viktigste oppgavene ble gjennomført.
Dugnad 1. og 2. juni
Dugnad 1. og 2. juni

Dugnaden er viktig for at alle skal trives godt gjennom sesongen og vi takker alle for oppmøte. Det gjør seg ikke sjøl og det er lett å glemme at alle må ta i et tak for at vi skal ha en vellykket sesong, selv når laksen glimter med sitt fravær.

Grisefest
På årets midtsommerfest – grisefest hadde vi 32 deltagere, som bidro til en vellykket sammenkomst med godt selskap og god mat.

Grisefest
Grisefest
Vinner med 0,6 og 0,7 kg
Laksen glimtet nok en gang med sitt fravær på laksefestivalen. Blant 17 deltagere ble vinneren Petter Narten med 2 små ørreter på 0,6 og 0,7 kg.
Vinner Petter Narten
Vinner Petter Narten
Selvom laksen hadde lukket kjeften, ble det god stemning blant deltagerne. Vi gratulerer vinner Petter med 2 små sild.
Lågen ble rigget ned 7. og 8. september og vi takker med det av for nok en vellykket sesong på våre retter i Numdedalslågen. Vi gleder oss allerede til neste år!
For Lågenkomiteen Edith Skarpsno