Isfiskekonkurranse, 1. mars 2020

I disse Koronatider med avlyst røyetur og stengte lokaler har Tom Skyrud skrevet en fin artikkel fra Isfiskekonkurransen tidligere i mars – god lesing i disse tider!

Oppgjørets time, innveiing
Oppgjørets time, innveiing

Isfiskekonkurransen har tradisjonelt blitt arrangert på Steinsfjorden i månedsskiftet februar/mars. I år var isforholdene så dårlig, at konkurransen ble flyttet til Stovivannet.

Etter at det nesten har vært snøfritt i hele vinter, startet det å snø på lørdagen og hele natten mot søndag. Da vi ankom Stovivannet var det kommet 15-20 cm med snø, og plutselig var det vinter igjen. Påmelding var satt til klokken 08.30, med konkurransetid fra klokken 09.00-13.00, og innveiing senest klokken 13.15. Totalt var det ni påmeldte denne gang, hvorav 3 i juniorklassen. Konkurransen gikk ut på å få mest mulig abbor i forhold til vekt på fire timer.

Dette var første gang jeg skulle fiske på Stovivannet, og jeg hentet derfor inn litt ekspertinfo fra Lasse Merkesdal, som hadde vokst opp ved dette vannet. Normalt er det dårlig fiskebitt under lavtrykk, men været virket lovende da vi gikk ut på vannet litt blå himmel og solgløtt. Men vi hadde knapt nok kommet på isen før det begynte å skye til, og etter hvert kom det snø og sludd. Det meste av klær og utstyr ble etter hvert vått.

Vi fikk gå ut ca. et kvarter før konkurransen startet, og jeg gikk dit Lasse hadde anbefalt. På motsatt side så jeg Børge Iversen. Jeg traff godt på mitt første hull, og fikk bortimot 100 abbor i det hullet i løpet av 2 timer. Jeg tok abbor på mormyska, lokkemeite, pimpel og balansepilk, med andre ord på alle typer redskap. Jeg tok imidlertid mest på lokkemeite, og denne teknikken var uten sammenligning den mest effektive teknikken denne dagen. Etter en times fiske fikk jeg besøk av noen av juniorene og Bjørn Evje. Abboren var jevnt over veldig små, og jeg tror det var kun en som var egnet for stekepanna. Jeg tok et bilde av en abbor og sammenlignet den med en maggotboks, og sjelden har en maggotboks sett så stor ut.

Maggot og abbor
Maggot og abbor

 

Jeg så at Børge stadig borret nye hull, og det er sjelden et godt tegn (selv om Børge borrer mange hull uansett om det biter eller ikke). Da klokken nærmet seg 13.00 var det tid for å bevege seg mot parkeringen og innveiing av abbor. Innveiing er alltid spennende, da man har lite kontakt med andre fiskere under selve konkurransen.

Nytt av året var at Børge hadde etablert en egen klasse for størst gjedde. Den vant han med en gjedde på 25 gram, og som var konkurransens eneste gjedde! I abborklassen var det Mikkel Vågsdal som stakk av gårde med seieren juniorklassen, etterfulgt av Emil Yndesdal. I seniorklassen var det Tom Skyrud som vant, etterfulgt av Børge Iversen og Ronny Johansen som delte 2. plassen. Seks fiskere leverte fisk til innveiing.

Pallen
Pallen

Resultat

Senior

  1. Tom Skyrud 2900 g
  2. Ronny Johansen 1060 g
  3. Børge Iversen 1060 g

Junior

  1. Mikkel Vågsdal 360 g
  2. Atill Yndesdal

Skrevet av Tom Skyrud