Rapport fra Harrturen 22-24. September

Høstens harrtur ble som vanlig arrangert med utgangspunkt på Kvile camping. I år var det kun 6 deltakere som tok turen oppover på fredagen. Knut Braaen var tidlig ute, og rakk en tur i elva før mørket kom, men kun med en liten harr som resultat. Det regnet godt torsdag og fredag, og regntung utmark slapp vannet greit forbi til bekker og elver. Da vi våknet på lørdag var været betraktelig mye bedre, og værmelding med regnbyger ble til sol. Glomma og sideelvene gikk imidlertid flomstor også på lørdagen. Vannstanden var minst en meter over normalen.

Undertegnede bodde med Knut Braaen, og vi kjørte oppover litt nord for Rena og lette etter etter fiskbare områder. Men våre gode harrplasser var ikke fiskbare, så det endte opp med at vi kjørte forbi Koppang og stoppet Huse Camping. Men her gikk vannet en halv meter inn i buskene, og elva gikk brun med mye bøss i elva.

Elav gigg stor ved Huse camping. Foto Tom Skyrud

Etter en halvtimes fiske med kun busknapp, dro vi sørover til Koppang bru. Der går elva rolig, men plassen er ikke akkurat kjent for storharr. Denne dagen var det om gjøre å få harr, og da fikk størrelsen komme i andre rekke. Under brua traff vi Ole Kilsti, Rune Bjørnestøl, Ulf Dahl og Thore Brandbu som hadde kjørt direkte fra Kvile til Koppang. De hadde fått 4 harr på rundt 10 cm, så det var ikke så mye å skryte av. Men nå begynte sola å varme, og har alltid vært positivt for fluefiske etter harr.

Harr. Foto Tom Skyrud

Det var imdlertid lite vak og se, men det ble tatt noen fisker etter hvert, men gjennomsnittsvekten var lav. Undertegnede fikk rundt 25 harr, men ingen over 200 gram. Harren hadde en klar preferanse for fluer med påfugl i kroppen, så varianter av Redtag fungerte bra.

Harrfluer. Foto Tom Skyrud

Innveing var avtalt til kl 18:30 på campingplassen, og alle var ute i god tid. Det var vel ingen som satte personlig rekord denne dagen, men de fleste var i kontakt med harr. Etter at de største harrene hadde vært innom vekta, ble det klart at Knut Braaen ble årets Harrkonge, etterfulgt av Ole og Tom.

  1. Knut Braaen (346 g)
  2. Ole Kilsti (294 g)
  3. Tom Skyrud (186 g)
Årets harrpall. Foto Rune Bjørnestøl

I vår hytte lagde vi fårikål fredags kveld, og som fikk et døgn til å godgjøre seg i kjelen. Den smakte fortreffelig med et glass øl og en akevitt. I de andre hyttene ble det laget biff med godt tilbehør. Etter middagen ble det samling i en av hyttene der fiskeskrønene satt løst, og fiskene ble større og større utover kvelden. En stor takk til Rune som tok på seg ansvaret for å arrangere turen. Synd at ikke flere stilte, og tok del i en hyggelig høsttur med fiskevenner.

Fårikål er aldri feil på harrtur. Foto Tom Skyrud

Skroll til toppen