Rapport fra isfiskekonkurranse 19. februar 2023

Totalt 11 deltok i årets isfiskekonkurranse på Steinsfjorden. Etter noen dager med regn, kom det heldigvis en kald natt slik at isen lå blank og innbydende, og ventet på ivrige isfiskere. Ved konkurransestart kl 09.00 var det ca. – 6 grader i Åsa og relativt vindstille. Tilsynelatende perfekte forhold. 6 fiskere hadde spark og flyttet seg fort over isen i retning Bergeløkka, og det viste seg å være lurt. Her fisket de tre som tok de tre øverste plassene i konkurransen.

Gjengen klart til start
Gjengen klart til start. Foto: Tom Skyrud

Mesteparten og de største abborene ble tatt den første timen av konkurransen.  Solen dukket opp rundt kl 11.00, og da ble det skikkelig påskestemning på isen. Abboren gikk derimot i dvale, og takket nei til mormyrska, pimpel, balansepilk og lokkemeite med agn som hvit maggot, pinkys og røde mygglarver.  Selv om konkurransen skulle avsluttes kl 1400, var alle samlet rundt pølsegryta i god tid før dette. Thore Brandbu hadde hentet fram en gammel tradisjon fra sjøfiskekonkuransene, nemlig pølsespising etter konkurranseslutt. Det falt i smak, og det var nok ikke så mange som orket middag søndags ettermiddag.

Pølsene falt i smakPølsene falt i smak. Foto Tom Skyrud

Som så ofte før var det Børge Iversen som vant konkurransen. At lyden bærer godt på isen erfarte vi som satt i nordenden, og som hørte «Ivers» gjennom hele dagen selv om han satt 2 km unna.

Børge Iversen årets vinnerBørge Iversen årets vinner. Foto: Tom Skyrud

Skroll til toppen