Rapport fra høstens harrtur 20.-22. september

Bare fem personer tok turen til Koppang for å oppleve høstens vakreste eventyr. Pensjonistene snek seg opp allerede fredag ettermiddag og prøvefisket i Glomma. Tilbakemeldingen var at vannstanden i Glomma fortsatt var en halvmeter for høy, og ifølge andre lokale fiskere påvirket det fiskebittet negativt. Rune fikk en harr på 40 cm på fredagen, mens de andre stort sett bare hadde kontakt med mindre fisk. Vi hadde fått tildelt to hytter som lå ved siden av hverandre, med solide sittebenker utenfor. Temperaturen var hyggelig, så det var greit å sosialisere og snakke sammen utendørs. Ole hadde handlet inn til felles fårikålmiddag, som ble kokt fredagskvelden og satt til side til lørdagens middag.

Foto Tom Skyrud

Værmeldingen for lørdagen var god, og Knut og Tom var som vanlig tidlig oppe og klare for fiske etter en solid frokost med bacon og egg. Harren er ikke akkurat en morgenfisk, så man kunne ta seg tid til å sove litt lenger, og det gjorde de i den andre hytta. Elva hadde ikke sunket i løpet av natta, noe som gjorde det vanskeligere å komme til de beste fiskeplassene. For min del krevde det litt bilkjøring for å finne områder jeg hadde tro på. Det var mest småharrene rundt 30 cm som lot seg lure, og de største harrene var heller ikke noen rekordfisk. I den uformelle konkurransen om å få den største harren, var det Knut Braaen som stakk av med seieren med en harr på 420 gram, bare 12 gram foran Tom Skyrud.

Pallen:

  1. Knut Braaen – 420 g
  2. Tom Skyrud – 408 g
  3. Rune Bjørnestøl – 220 g

Alle hadde fått veid fisken sin i god tid før konkurransens slutt klokken 18.00. Ole var allerede i gang med å varme opp fårikålen i sin 13-liters gryte og koke poteter. Vi hadde kjøpt inn rikelig med kjøtt og kål, så det var mer enn nok mat til alle. Maten smakte fantastisk sammen med et glass øl og akevitt. Felles fårikål middag er definitivt noe vi bør fortsette med til neste år.

Ole, “Nuffe”, Rune, Knut og Tom klar for fårikål. Foto Tom Skyrud
Harrens favoritt. Foto Tom Skyrud
Foto Ole Kilsti

Med vennlig hilsen, Tom Skyrud

Skroll til toppen