Rapport fra isfiskekonkurransen på Steinsfjorden 3. mars

Årets pilkekonkurranse utspant seg som en vårlig affære. Det kan forklares av den beskjedne deltakelsen, med kun fem deltakere i seniorklassen og to i juniorklassen. Det krever virkelig motivasjon å fiske i regnvær og ved kun to plussgrader. Situasjonen ble ikke bedre av at lavtrykk hadde preget været i en hel uke, og tåken la seg tungt over isen. Med andre ord, oddsen var imot oss som hadde avsatt formiddagen for noen våte timer på isen.

På grunn av de utfordrende forholdene ble fisketiden redusert med fire timer, fra 09:00 til 13:00. Snøen hadde smeltet på isen, noe som gjorde forholdene ideelle for spark, men kun Ronny og Tom hadde tatt med seg dette framkomstmiddelet. Fisket viste seg å være av den krevende sorten, og nesten all fisk ble fanget før klokken 09:30. De siste to timene virket det som om ingen klarte å kroke en abbor. Heldigvis holdt regnet seg unna mens vi fisket, men det vendte tilbake straks konkurransen var over. Likevel kunne vi kose oss med nygrillede pølser, som Thore og Gunnar hadde forberedt.

Thore og Gunnar har forberedt pølser etter konkurransen, og som smakte utmerket på en våt dag. Foto Tom Skyrud

Det er sjelden man har opplevd så beskjeden fangst under en konkurranse. Ronny Johnsen stakk av med seieren med imponerende 626 gram, etterfulgt av Tom Skyrud og Jarle Håvik. Juniorene fikk dessverre ikke tellende resultater. Til tross for dårlig vær og utfordrende fiskeforhold, var alle enige om at det var en fin tur. En stor takk til aktivitetskomiteen for vel gjennomført arrangement.

Tåke lå tett over isen hele dagen, og det bidro nok til et dårlig fiskebitt. Foto Ronny Johansen

Styremøte

Mølla, Vangkroken 20
Skroll til toppen