Rapport fra røyeturen 23-26 mars 2023

I år var det 13 deltagere på røyeturen til Rødungen. 5 overnattet i hytter og 8 på hotellet. En snøscooter fraktet oss til fiskeplassen tur/retur. På grunn av at scootersjåfør drev gård og måtte gjøre unna morgenstellet før det ble for sent, ble det avreise kl 0600 for 1. pulje på oss. Det var nok flere som syntes dette var litt i tidligste laget.

Deilig med snøscootertransport når det er mye snø på isen. Foto Tom Skyrud

Det var mye snø på isen denne gang, så det ble lite bevegelse på isen etter at vi var satt av. Denne gang hadde alle med seg isbor med drill, men det ble boret relativt få hull. Det ble kanonvær for de som var opptatt med å se på solen, men det var en værtype som røye i liten grad satte pris på. Det var flere som ikke var borti fisk i løpet av dagen.

Deilig med solide vindtette dresser når vinden tar. Foto Tom Skyrud

Det ble væromslag natt til lørdag og det snødde etter hvert tett, og utpå dagen ble snøen våt. De som ikke hadde vanntett pilkedress ble nok ganske våte.

Snøen lavet ned på lørdagen, så det meste ble vått. Foto Tom Skyrud.

Men det var flere som fikk kontakt med fine røyer denne dagen, selv om de store fangstene uteble. Gunnar Opsahl fikk flere fine røyer.

Gunnar Opsahl ble årets røyekonge. Foto Tom Skyrud

Søndagen ble den beste fiskedagen, men fiskebittet var likevel labert. Det var vel ikke alle som fikk nok røyer denne gang til en røyemiddag for to.

Rekkefølgen til de som veide inn fiske denne gangen er presentert under. Gunnar ble årets røyekonge med en røye på 412 gram.

  1. Gunnar Opsahl 412
  2. Svein Nitschke 384
  3. Roger Stensrud 374
  4. Tom Skyrud 364
  5. Tore Westgård 354
  6. Daniel Westgård 338

Årets røyepall. Foto Tom Skyrud

Skroll til toppen