Rapport om Harrkongen 2019

I år som i fjor var klubbens harrfiskere samlet til dyst på Kvile camping i Åmot kommune. Vi ble fordelt i tre hytter av organisator Thore Brandbu. Undertegnede havnet i hytte med Knut Braaen, og vi har delt hytte i snart 20 år. De fleste hadde tatt turen opp tidlig på fredagen, og prøvefisket før konkurransen på lørdagen. Fredagen ble preget av lavtrykk og mye regn, og det regnet gjennom hele natten. Vannstanden i Glomma var relativt normal i forhold til årstiden på fredagen, men vokste utover ettermiddagen og natta. Knut og jeg koste oss med en krabbe og hvitvin fredagen, og forberedte oss med å knyte nye fortommer på de fluesnørene vi oppfattet som mest relevante til lørdagens konkurranse. Konkurransen går ut på å få størst harr på flue.

I og med at harren absolutt ikke er noen morgenfisk, tok alle det relativt rolig på morgenkvisten. Regnet ga seg ikke, og det regnet og blåste gjennom hele dagen. De fleste fisket i området fra Steinvik i nord til litt nedenfor grensen til Elverum i sør. Jeg kom ut til elva ca. klokken 11.00, og da kom det busker og trær med elva. Elva var brun og grumsete og stigende. Forholdene for harrfiske var kanskje de tyngste man kan få. Jeg satte på en glassline for å komme ned til fisken, men det var lite respons på de fluene jeg prøvde. Fluene måtte sjekkes ofte for smårusk som festet seg på kroken. Sikten var lik null. Med vann til livet fikk jeg stadig vekk besøk av trær og busker som fløt nedover elven, og traff meg i ryggen. Så det var ikke helt uten risiko og fiske denne dagen. Etter bortimot 6 timers fiske var det tid for innveiing kl. 18.00. Jeg hadde kun fått noen harr på rundt 30 cm, og som jeg slapp ut igjen.

Størst harr fikk Knut Braaen med en harr 546 g, etterfulgt av Ulf Dahl. I 2015 skilte det kun 1 gram i Ulfs favør, men denne gangen var det ikke behov for vekt for å skille nummer 1 og 2. Den største harren ble tatt på en hvit “flash” flue som man sjelden finner i en boks med typiske harrfluer. Men i det grumsete vannet var det som skulle til for å lure harren til hugg. Det var deilig å komme til campinghytta etter en relativt fuktig dag ved elven. Knut og jeg koste oss med en reinsdyrskavsgryte med masse godsaker oppi, og et par glass rødvin. På de andre hyttene var det noe enklere varmmat. Etter middagen samlet vi oss i en av hyttene, og delte erfaringer fra dagens fiske. De fleste dro hjem etter frokost på søndagen. Det fristet lite å dra ut til den flomstore elva denne gang.

Skrevet av Tom Skyrud

Skroll til toppen